Összes oldalmegjelenítés

2017. július 17., hétfő

Narancsos gyümölcstorta margaréta formában

Narancsos gyümölcstorta margatéta formában

Egy hétvégi születésnapra ismét gyümölcstortát készítettem margaréta formában.

Az eljárás ugyanaz, mint az Áfonyás feketeszedres tortánál, de most narancsgerezdekkel, narancsos ízesítésű gyümölcskocsonya porral, tejszínes és csokoládés krémmel készült.
először sütöttem egy 2 tojásos piskótát a margaréta alakú szilikon formában.
2 tojásos piskóta
Tejszínes krém:
3 deci habtejszín
40 gramm tejszínízű pudingpor
3 csapott evőkanál cukor
20 deka mascarpone
fél zacskó zselatin fix
A tejbenszín megfőztem a pudingot a cukorral, kihűtöttem. Hozzákevertem a mascarponét, majd a fél zacskó zselatin fixet. Felhasználásig hűtőbe tettem.


Csokis krém:
3 deci tej
1 zacskó csokoládés pudingpor(csokidarabokkal)
3 csapott evőkanál cukor
20 deka mascarpone
A tejben megfőztem a pudingot a cukorral, kihűtöttem és hozzákevertem a mascarponét, majd a zselatin fixet. Felhasználásig hűtőbe tettem.
Bár a zselatin fix használati utasítása azt írja, hogy a cukrot csak legutoljára (a zselatin por belekeverése után) tegyük a krémbe - én most így csináltam, és így is jó lett a krémek állaga.

Narancsos gyümölcskocsonya:
1 zacskó Dr.Oetker narancs ízű gyümölcskocsonya por
3 deci víz
2 narancs gerezdelve
A gyümölcszselét a használati utasításnak megfelelően elkészítettem - a zseléport a vízben elkevertem, felforraltam, fél perc forralás után a tűzről levettem, és időnként megkevergettem, míg eltünt a habja.
A hideg vízzel kiöblített formába belehelyeztem a narancsgerezdeket:
A formába belehelyeztem a narancsgerezdeket

A még meleg zselatint ráöntöttem, és kicsit vártam, míg megszilárdul - kb. 3 perc.
Ezután rákentem a tejszínes krémet, de nem mindet, mert láttam, hogy úgy nem fog a formába férni.
Kis időre hűtőbe tettem, majd utána a tejszínes krémre rákentem a csokis krémet - ennek fele mennyiséget sem kentem rá, mert akkor nem tudtam volna a piskótát ráhelyezni. Kicsit hűtőbe tettem, aztán ráhelyeztem a piskótát, és letakarva egy éjszakára hűtőbe került.
Tehát hangsúlyozom, ha valaki el szeretné készíteni, ehhez a tortához mindkét féle krémből elég a fele mennyiség. Én most másik tortába elhasználtam a maradék krémeket.
Másnap tálcára fordítottam a tortát. Egy konyharuhát forró vízben felmelegítettem, jól kicsavartam és 20-30 másodpercre ráborítottam a forma külsejére. Óvatosan levettem róla a szilikon formát.

Egy barátnőm születésnapjára vittem, ezért egy kis gyertyát is tettem a közepére.
Nagy sikere volt látványra is, ízre is!  😋

Az ünnepelt a tortával

2 megjegyzés:

  1. Kedves Marisz! Most kaptam a férjemtől befőzőautomatát. Paradicsom sürítményt készítettem vele, egyenlőre sikerrel. Viszont a főzőtök elrakásával /télire/ bizony meggyűlt a bajom. Saját termesztésű tököt lereszeltem, megsóztam, és a sós lével együtt üvegekbe töltöttem. 95 fokra és 30 percre állítottam a gépet. Egy hét után próba képpen felnyitottam egy üveggel, és azt tapasztalatam, hogy megforrt. Azt szeretném kédezni, hogy a főzőtököt lehet-e télire eltenni a géppel, ugyanis az egész család imádja,de fagyasztva nem szereti. a segítségedet szeretném kérni. Köszönöm előre is a válaszod. Szabó Béláné Piroska vagyok Paksról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Piroska!
      Elnézésedet kérem, hogy kissé későn válaszolok.
      Lehet automatával főzőtököt elrakni, de nagyon óvatosan, mert a tök az egyik legkényesebb növény. Én kevés ecetet is szoktam beletenni, így eláll. Más automatások olyan trükköt is alkalmaznak, hogy automatázzák (dunsztolják), majd hagyják kihűlni, és 24 óra múlva ismét kidunsztolják. Én így még nem csinálltam, csak egyszer dunsztolom, de ecetet mindig teszek bele.
      Örülök, ha tudtam segíteni.
      Üdvözlettel. Marisz

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...